Lomtalanítás tanácsok.A lomtalanítás során felmerülő problémák.

Lomtalanítás tanácsok.A lomtalanítás során felmerülő problémák.

Ha lomtalanítás akkor a Happy Trans a legjobb választás!

Lomtalanítás előtt tegyük fel magunknak a kérdést!

 • Szeretem és használom ezt a holmit? Ha a válasz igen, ugorhatunk a következő kérdésre. Amennyiben a válasz nem, ha az adott dolog értékes, megpróbálhatjuk eladni, vagy eladományozzuk valakinek.,ha már értéktelen, akkor kuka.
 • Nincsen belőle kettő ugyanilyen? Kell egyáltalán nekem ebből kettő?

Az már bizonyított tény, hogy a stressz egyik okozója a kupleráj. A rendetlenség abból is következhet, ha  az otthonunkban túl sok feleslegesen tárolt holmi vesz körül minket, és csak ide-oda taszigáljuk egyik helyről a másikra,dobozból-dobozba rakosgatjuk át.A vége előbb vagy utóbb úgyis az lesz,hogy szépen megválunk tőle. Nem véletlenül van az, hogy bármelyik rendszerezési, otthonszervezési módszert is tanulmányozunk, az első lépésben mindegyik a lomtalanítással kezdődik.

Hívjon minket lomtalanítással kapcsolatosan
Hívjon minket lomtalanítással kapcsolatosan

Lomtalanítás előnyei.

 • Ha hiszed ha nem több lesz a  szabadidőd.

Miért? Mert kevesebb lesz a  cucc, kevesebbet kell  elpakolni , lesz hely a szekrényekbe, tárolókba. Ja, és a lényeg kedves háziasszonyok,  kevesebb és könnyebb lesz a  takarítani való.

 • Kevesebb stressz

Ha visszaemlékezel,azzal kezdtem a blogot,hogy a stressz egyik okozója a kupleráj,a rendetlenség. Lomtalanítás után amikor minden szép, tiszta, rendszerezett körülöttünk, nyugtatólag hat az idegrendszerünkre is.

 • Nem vész el a sok papír között a fontos dokumentáció?

Csak egy példa erre: Jön egy telefon,vagy egy email, hogy holnap egy  hivatalos helyre kell bemenned. Mennyivel egyszerűbb a dolgod, mivel, kiszanáltad az elévült papírokat, és most már csak azok vannak az irattároló mappáidban, amikre szükséged lesz, ahonnan bármikor előszedhetsz bármilyen fontos papírt – hisz tudod hogy melyik szekrény melyik polcán, melyik mappában találod.

Döntsd el,hogy mit szándékozol tenni a lomtalanításra szánt holmikkal.
Döntsd el,hogy mit szándékozol tenni a lomtalanításra szánt holmikkal.

Döntsd el,hogy mit szándékozol tenni a lomtalanításra szánt holmikkal.

 • Adományozod
 • Eladod
 • Kidobásra szánod

1./ Haladj a nagyobb helyiségből a kisebb helyiség felé. Kezd el kipakolni egyesével a szekrényekből a dolgaidat. Valószínű, hogy egy nap alatt nem fogod befejezni, attól függ, mekkora az otthonod, van-e hozzá tartozó tárolóhelyiség, pince.

2./ Amelyik helyiséggel készen vagy, töröld ki a szekrényed polcait, és a maradandó dolgaidat kategorizálva, rendszerezve pakold vissza,hogy a legvégén,ne kelljen az egész lakást egyszerre kitakarítani.

3./ Az eladásra szánt dolgokat fotózd le, és tedd fel a hirdetéseket!

Problémák, melyek felmerülhetnek szelektáláskor.

Lomtalanítás során sokszor kétségbe esünk, ha a  tárgy sorsáról rosszul döntünk.

 • “Inkább nem  dobom ki. Igaz nem kell most nekem, de majd jó lesz az unokáknak.”

Nézzél magadba egy kicsit. Te mennyi holmit használsz,ami a nagymamádtól van? A divat mindig változik, szerinted  a te holmidból mit fog használni az unokád ????

 • ” Nem dobom ki, mert majd jó lesz még valamire.”

A valamire jó lesz az azt jelenti, hogy 99%, hogy sosem lesz rá szükség, az 1% miatt meg nem éri meg tárolni.

Ha kész vagy a lomtalanítással.

Élvezd,hogy minden szép, tiszta, rendszerezett körülötted,mely nyugtatólag hat az idegrendszeredre is.

Tiszta lakás lomtalanítás után
Tiszta lakás lomtalanítás után

Amit nem árt tudni lomtalanításkor!

Az lenne a legjobb, ha mi magunk meg tudnánk oldani a lomok elszállítását, de lássuk be,hogy a legtöbb esetben olyan nagyméretű, nehéz bútorokat kellene tudni felemelni,lecipelni, és elszállítani a megfelelő illegális hulladék lerakó helyre, hogy egy átlagos autóval szinte lehetetlen.

Tegyük fel,ha egy pincéből kell felhozni az évek óta ott tárolt bútorokat,azzal is számolnunk kell,hogy penészesek,vizesek,ezáltal nehezebbé válik a mozgatásuk.A lomtalanításnál,érdemes minél hamarabb átgondolnunk, hogy mi az, amit megtartunk,vagy oda ajándékozzuk valakinek, illetve melyek azok a tárgyak, amelyektől végleg megszabadulunk.Sok egyesület is átvesz háztartási eszközöket,lakberendezési tárgyakat.Internetes oldalakra is érdemes feltenni azokat a berendezési tárgyakat,amelyek még használhatók.

Lomtalanítás áraink:

MAGÁNSZEMÉLYEKNEK BUDAPESTEN BELÜL

VÁLLALKOZÁSOK,CÉGEK SZÁMÁRA BUDAPESTEN BELÜL:

A LOMTALANÍTÁS ára nagyban függ igénybe vett szolgáltatás mennyiségétől. Intézmények,cégek részére,az előzetes helyszíni felmérés ingyenes, ez után tudjuk megadni a pontos árat. Kisebb lomtalanításnál előre egyeztetett áron dolgozunk.Csak a köbméter kerül felszámításra.

Pest megyei településeknél,kiszállási díj van:

Az alábbi települések vonatkoznak:

Budaörs, Törökbálint, Biatorbágy, Érd, Diósd, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Dunaharaszti, Vecsés, Gyál,Gödöllő,Fót,Veresegyháza…

Miért válasszon minket lomtalanításnál?

Ránk nyugodtan bízhatja a lomtalanítást,hulladéka elszállítását.

Legyen akár csak egy szekrény,vagy kanapé,vagy komplett berendezés.Nyugodtan hátradőlhet, mert biztos lehet abban, hogy a lomtalanítás a lehető legjobb kezekben van. Magánszemélyek és vállalkozások részére egyaránt megrendelhető a szolgáltatásunk.Elsődleges szempontunk az ügyfél elégedettsége. Megbízható szakemberekkel dolgozunk . Pincétől a padlásig mindent elviszünk. A megrendelő csak megmondja, miket kell vinni, és mi már visszük is. Csak legális lerakó helyre visszük a lomtalanításra szánt ingóságokat.Mindent a megfelelő helyre.Amennyiben Önnek,vagy vállalkozásának nagy mennyiségű lomtalanításra szánt holmija van,a Happy Trans munkatársai Budapesten belül ingyenes helyszíni felmérést végeznek. Ha nem szeretné igénybe venni,akkor sincs semmi baj,lista,vagy fotók alapján is elkészítjük a lomtalanításra vonatkozó személyre szabott árajánlatot. Csakis a megrendelt mennyiségnek megfelelő teherautóval megyünk lomtalanítani,Önnek nem kell idegeskednie,hogy esetleg nem fog minden beférni. A rendelés felvételekor alaposan kikérdezzük Önt a lomtalanításra szánt bútorok mennyiségéről,állagáról.Emeletről kell-e lecipelni,vagy esetleg erkélyen,ablakon keresztül kell leengedni.

Mit kérdezünk Öntől lomtalanítás megrendelésekor!

 Mikorra tervezi a szolgáltatás időpontját?

 • Felrakó illetve lerakó helyek megadása ( Ez azért fontos információ számunkra, mert ha esetleg a helyszín természetvédelmi övezetbe, vagy behajtási engedély kötelezett le tudjuk ezt előre ellenőrizni, és az esetleges engedélyeket be tudjuk szerezni a lomtalanításhoz.)
 • Parkolási és rakodási körülmények. (Meg tudunk-e állni közvetlen a helyszín előtt?)
 • Milyen forgalomra kell számítanunk ha esetleg a parkolás akadályozva van.
 • Milyen széles az utca?
 • Van-e lift az épületben?
 • Hányadik emeletről illetve hányadik emeletre kell rakodni?
Egy kis olvasnivaló lomtalanítással kapcsolatosan!

https://divany.hu/eletem/2013/06/12/10_tipp_a_rumlitol_az_elheto_otthonig_vezeto_uthoz/

Tekintsék meg videónkat egy lomtalanítási munkánkról.
Blog