Zongoraszállítás – pianínó szállítás

Zongoraszállítás – pianínó szállítás

Ha zongoraszállítást szeretne megrendelni, akkor Happy House Trans a legjobb választás!

A zongoraszállítás,pianínó költöztetés teljes körű lebonyolításában,a Happy House Trans ,sok éves tapasztalattal rendelkezik.Munkatársaink segítenek Önnek,cégének a munkafolyamat megszervezésében.

A hangszerek szállítása megtisztelő,és egyben gondosan megtervezett munkafolyamat számunkra.

A Happy House Trans Magyarország egyik vezető zongoraszállító céggé vált.Büszkék vagyunk arra,hogy lakossági,és kereskedelmi ügyfeleknek szállítunk hangszereket.Megértjük,hogy a minőség a legfontosabb ebben a szakmában.

Zongoraszállításban verhetetlenek vagyunk!Miért?

Hatékony.és kiváló szolgáltatást kínálunk annak biztosításra,hogy zongorája,pianínója,egyéb hangszere sértetlenül kerüljön otthonába,intézményébe,vagy üzletébe.Nálunk szakemberek végzik a zongoraszállítás munkafolyamatát,mindezt versenyképes árakon.Gondoskodunk arról,hogy az általunk átadott hangszer megfeleljen a szállítási előírásoknak.

Örömmel segítünk Önnek otthoni,vagy üzleti projektben.

Kérdése van zongoraszállítással kapcsolatosan? Vagy csak tanácsra van szüksége ?

Írja meg kérdéseit,megrendelését űrlapon keresztül, vagy hívjon minket a weboldal tetején feltüntetett telefonszámokon,és minden kötelezettség nélkül segítünk Önnek!Akár minket választ,vagy sem!

call center
call center

Zongoraszállítás árainkat ide kattintva megtekinthetik weoldalunkon keresztül!

Zongoravásárlás elött mire figyeljünk!
Zongoravásárlás elött mire figyeljünk!

Zongora,pianínó vásárlás elötti hasznos információk!

Akik a pianínó,zongoraszállítás mellett döntenek,  fő szempontként az árakat is meg fogják nézni.

Egy szállítással foglalkozó cég aki több éves tapasztalattal rendelkezik,megközelítő pontossággal tud tájékoztatást adni a szállítás várható idejéről, a szükséges teherautó és munkaerő nagyságáról, így ezáltal a várható szállítás árát is meg lehet becsülni.Sok szállító cég kér kiállási díjat,hétvégi felárat,emeletdíjat,és ráadásul még minimum számlázási időt is meghatároz.

Jogosan merülhet fel  Önben a kérdés, hogy ennek a fajta elszámolási rendszernek milyen hátrányai vannak. Érdemes minél több szállítási céget felhívni,vagy árajánlatot kérni,mert sokan Fix áron szállítanak.

Sajnos  előfordulhat, hogy rosszul mérik fel a szállítás hosszát, akkor valószínűleg a végén az ár is változik. Ismerik azt a közmondást?

” Olcsó húsnak híg a leve”

Tehát érdemes átgondolni, hogy jövünk ki a leggazdaságosabban!

Miért válasszon minket zongoraszállításnál?

Ránk nyugodtan bízhatja hangszerének mozgatását,szállítását.

Legyen akár zongora,vagy pianínó költöztetése egyik szobából a másikba, vagy vidékre. Nemzetközi megbízást is szívesen vállalunk,hiszen szakembereink a tőlük elvárható maximálisan professzionális hozzáállással fogják Önt segíteni a hangszerszállítás minden egyes fázisában. Nyugodtan hátradőlhet, mert biztos lehet abban, hogy zongorájának szállítása a lehető legjobb kezekben van.

Zongoraszállítás tecnikája
Zongoraszállítás tecnikája

A hangszerek biztonságos szállítása, kihívást jelentő nagy feladattal járó kockázatos és veszélyes feladat.

Lehetnek nagyon nehezek, és méretüknél fogva nagyon nagyok. Ne felejtsük el, hogy a zongorák a valóságban nagyon törékenyek és könnyen el is törhetnek a nem megfelelő szállítás,mozgatás során.

A keményfa alatt finoman hangolt filccel borított kalapácsok, húrok, kulcsok, pedálok és egyéb összetett mechanizmusok találhatók. Minden pianínó és zongoraszállítást, óvatosan kell megtenni. Szakemberek segítségével.

Döntse el! Zongoraszállítás szakszerűen,vagy barkácsolás.

Ennek a nehéz folyamatnak az első lépése,hogy Ön eldönti, saját maga mozgatja-e a zongorát, vagy egy zongoraköltöző cég szolgáltatásait veszi igénybe. Ez a döntés meghatározza a további lépéseket, amelyeket meg kell tennie. Ne feledje, hogy a zongoraszállító cég kiválasztása a lehető legjobb döntés a két lehetőség közül.

A zongoraszállítás lépései!

  • Tervezze meg a szállítási utat a zongora jelenlegi helyétől a teherautóig.
  • Akadálytalanítsa az útvonalat. Ügyeljen arra, hogy a lehető legtöbb akadályt eltávolítsa ezen az útvonalon, például,bútorokat, növényeket, amelyeken elakadhat, miközben ez a szállítást megnehezíti. Ezenkívül ellenőrizze, hogy nedves vagy csúszós foltok vannak-e a padlón,vagy lukak,amibe beleakadhatnak zongoraszállítás közben.
  • Mérje meg mind a pianínó, zongora hosszát,szélességét,magasságát,és mind azokat a helyeket, amelyeken be illetve át kell férnie.
  • Valakinek mindig navigálni kell az esetleges akadályokon való biztonságos áthaladásról.
  • Felemeljük a zongorát a négykerekű mozgókocsira.  Ezt a mozdulatot guggoló helyzetből, hogy megakadályozza a hátsérüléseket, és hogy a lábak végezzék az összes munkát. Miután mindenki a helyén van, végezzen „1-2-3” számolást, hogy mindenki készen álljon a zongoraszállításra. A megfelelő egyensúlyra mindig törekedni kell. Rögzítjük a hangszert bútorpántokkal és kötelekkel a mozgókocsin.
  • Amikor a zongorát a teherautóra feltettük,biztonságosan rögzítjük bútorszíjakkal, és kötelekkel, hogy mozdulatlanná váljon.
  • Miután elértük a pianínó,zongora új otthonát , óvatosan leemeljük a zongorát a teherautóról, és a megfelelő helyre rakjuk.Lehet, hogy a hangszered nincs összhangban a dallammal, de ez normális, és nem kell pánikba esni. Ez csak a környezet minden mozgásának és változásának eredménye.
  • A zongora ideális helye egy állandó hőmérsékletű és páratartalmú helyiség. Helyezze azt a belső falhoz is, amely nincs kitéve közvetlen napfénynek. A két hely közötti páratartalom nagy különbsége megváltoztatja a zongora hanglemezét, ami megváltoztatja a húrok feszültségét. A legjobb megoldás erre a problémára az, ha hagyja, hogy a zongora egy hónapig alkalmazkodjon az új környezethez, majd beállítsa.
Zongoraszállítás mozgókocsira
Zongoraszállítás mozgókocsira

Zongoraszállítás után érdemes újra kell hangolni?

A zongorák állapottól és igénybevételtől függően,minden zongoraszállítás után, hangolásra szorulnak. Általában évente két alkalommal ajánlott, mert így a hangszer élettartama megnő és folyamatosan jól használható állapotban marad.

A pianínó, zongora egy igen érzékeny hangszer, mely több száz apró alkatrészből áll. Egy apró rossz mozdulat vagy egy centiméter elmozdulás már jelentős károsodást okozhat a hangszerben, ami nagyon sok többlet költséggel járhat,ha a pianínó,zongora javításra szorul.Ezért bízza hangszerét,zongora,pianínó szállításával foglalkozó cég szakembereire.

A Happy House Trans zongora vagy pianínó szállítását egyik helyiségből a másikba is vállalja,vagy egy házon belül,vagy másik szintre való mozgatással. A pianínó,zongora átszállítása után ritkábban igényel újrahangolást,ha megfelelő szakemberekre bízza a pianínó,zongorája szállítását.

Ha minket kér fel zongorája elszállítására,kedvező áron ajánlunk Önnek zongorahangoló mesterszakembert!

Zongoraszállítás után hangolás
Zongoraszállítás után hangolás

Mit érdemes szem előtt tartania, ha az eladó zongorák között keresgél?

A zongorák,pianínók a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, sokan játszanak rajta művészi szinten, mások épp csak belekezdtek a tanulásba, de vannak akik, gyűjtik ezeket a hangszereket.

Nem is csoda, hiszen előkelő és varázslatos hangulatot adnak.A zongora alkatrészeinek száma meghaladja a 10.000 darabot, így ha vásárolna egyet, számos dologra oda kell figyelnie az eladásra szánt zongora,pianínó megtekintésekor.

Ha magánkézből szeretne vásárolni, akkor jobb döntés kikérni egy szakértő véleményét! Nem okos dolog,kizárólag az alacsony árat figyelembe venni, hiszen,könnyen nem várt költségei merülhetnek fel. Ilyen lehet az, amikor azt mondták ” tökéletes állapotban van,” ám a kinézet csalhat, később kiderülhet, hogy javíthatatlan vagy igencsak költséges javítást igényel. Ha inkább biztosra menne, válasszon az erre specializálódott boltok kínálatából!

Milyen különbségek vannak zongorák, és pianínók között?

Amikor arra adjuk a fejünket, hogy hangszert vásárolunk, és előtte még nem volt billentyűs hangszerünk, érdemes elgondolkodni azon, hogy zongorát,vagy pianínót vásároljunk.Lássuk,milyen különbségek vannak a pianínó és a zongora között?

A pianínó egy olasz szó,melynek jelentése kicsi zongora.  Kicsit más a felépítése. Téglalap alakú, jóval kisebb a hagyományos zongorától. A húrok rövidebbek, és egymást keresztezik, ezzel szemben a zongora húrjai vízszintesek.

A pianínóval, jóval kisebb erejű hangot tudunk eredményezni. Ez azért van, mert minél nagyobb egy zongora, annál szebb, és mélyebb hangot tudunk elérni vele, ugyanis a méret, a húrok hosszához igazodik. Minél hosszabb a húr, annál mélyebb hangja. A rövidüléssel a hangok egyre magasabbak. A  versenyzongora akár több mint két méteres is lehet.

Kezdőknek ajánlatos előbb a pianínó, hiszen egyrészt kisebb, másrészt egyszerűbb a kezelése. Ahogy komolyodik a tudásunk, úgy változhat a hangszer is.

Ahogy a fotókon is látszik, a pianínó, zongora szállítása nagyon kényes, és embert próbáló, felelősségteljes feladat. Ezért bízza a zongora, pianínó szállítását szakemberekre.

Mi a különbség az angol és bécsi billentyűzet mechanikája között?

A zongora billentyűsora összeköttetésben áll kis kalapácsokkal, melyek a hangszekrényben kifeszített fémhúrok megütésével adják a hangokat. A hangszer hangképzése mechanikus.

Az angol billentyűzet esetében, mely a Cristofory technikán alapul, a kalapácsokat külön kalapácslécbe ágyazzák bele, így a billentyű mozgása úgynevezett toló léceken keresztül mozgatja a kalapácsokat.

Gyakori kérdések pianínó illetve zongoraszállítással kapcsolatosan!

Mindennap szállítanak?

Igen. A hét mindennapján,ünnepnapokon és hétvégén is szállítunk.

Garanciát vállalnak a szállításra?

Természetesen. A pianínót,illetve zongorát,a szállítás előtt kollégáink megtekintik,és lefotózzák. így ha már van sérülés,vagy karc a hangszeren,tisztázni tudjuk még a szállítás elött. Amennyiben a megrendelő kéri,védőfóliázást is kérhet.

Nézze meg zongoraszállításról szóló kisfilmünket

Zongoraszállítási munkáink

Egy kis programajánló azoknak akik kedvelik a zongora hangversenyeket!

https://www.programturizmus.hu/ajanlat-zongora-hangverseny.html

Blog